ΠΑΙΔΙΚΗ AERIAL YOGA - Salachi Skip to main content

ΠΑΙΔΙΚΗ AERIAL YOGA

Η Aerial Yoga είναι ένας υπέροχος τρόπος γυμναστικής για παιδιά. Σε αντίθεση με τις πιο συμβατικές μεθόδους εκγύμνασης, η Aerial Υoga συνδυάζει το παιχνίδι με την άσκηση, προσφέρει χαμόγελα και ατελείωτες ώρες ενασχόλησης, με τα παιδιά να αφήνονται στις ευεργετικές ιδιότητες της αιώρας.

 

Παράλληλα, με την κάθε τους κίνηση σε αυτήν, γυμνάζουν ολόκληρο το κορμί τους. Από τις λαβές των χεριών και τους βραχίονες, μέχρι ολόκληρο τον κορμό. Ασυναίσθητα, παίζοντας και κάνοντας πρακτικά “κούνια”, αρχίζουν να πειραματίζονται με νέες πόζες και τεχνικές -δικές τους δημιουργίες ως επί το πλείστον-, ή προσπαθούν να αναπαράγουν και να μιμηθούν τους μεγαλύτερους καταφέρνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ας θυμηθούμε λίγο την παιδική μας ηλικία!

Όλοι είχαμε την απίστευτη ιδιότητα να μαθαίνουμε ταχύτατα, να “απορροφούμε σαν σφουγγάρι” και να κάνουμε κτήμα μας το καθετί. Όπως μαθαίναμε με ένα μαγικό τρόπο να κάνουμε ποδήλατο στις δύο ρόδες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έτσι και στην Aerial Yoga τα παιδιά γίνονται “ειδήμονες” μετά τις πρώτες αιωρήσεις και πολύ απλά… δε σταματάνε!!

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί ένα Σάββατο πρωί σε σπίτι φίλων, με γονείς, παιδιά και τους συμμαθητές τους, όπου ένα πανί κρέμεται από το ταβάνι και γίνεται αφορμή για παιχνίδι, γέλια, διαγωνισμούς πόζας, και φυσικά… αιτία για τσακωμούς. “Σειρά μου τώρα, έκανες πολύ, εγώ το κάνω καλύτερα” και άλλα τέτοια όμορφα. Μια απίστευτα διαδραστική ασχολία, ένα ατελείωτο παιχνίδι. Με νικητές όλους. Λαχανητά, χαχανητά, χαμόγελα, ιδρώτας, ταχυπαλμίες, όλα μαζί.

Στην επιστημονική βάση των πραγμάτων, η Aerial Yoga βοηθάει τα παιδιά στην αυτοπεποίθηση, την επαφή με το κορμί τους, και πάνω από όλα τη μυϊκή ενδυνάμωση. Τα παιδιά βλέπουν άμεση βελτίωση της ισορροπίας τους, του ελέγχου της αναπνοής, καθώς και των ακροβατικών ικανοτήτων τους.

Όπως αναφέραμε πριν, ο νους έχει μνήμη και -ειδικά στην παιδική ηλικία- κάνει ραγδαία άλματα προόδου. Σε συνδυασμό με μια κατεύθυνση από κάποιον που έχει όρεξη να αφιερώσει λίγο ποιοτικό χρόνο στο παιδί του, η γυμναστική γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι γυμναστική!

Salachi Team

Αφήστε μια απάντηση