Skip to main content

Παιδί και Αιώρηση

Οι αιώρες είναι μια ευκαιρία σε έναν κόσμο που περιορίζει το παιδί και την κίνησή του. Μια ευκαιρία ελευθερίας να ανακαλύψει τον εσωτερικό του κόσμο, το σώμα του και το εύρος κίνησης του, ενώ παράλληλα να αναπτυχθεί σωματικά και ψυχικά ακολουθώντας τους δικούς του νόμους και τη δική του προσωπική φωνή. Παιδιά ηλικίας τριών εως έξι ετών παρουσιάζουν μια έμφυτη κλίση, μια ευαισθησία στο να σκαρφαλώνουν και να αιωρούνται. Άλλοτε να αγωνίζονται να ανέβουν, άλλοτε να ισορροπήσουν ή και να χαλαρώσουν αιωρούμενα. Οι κούνιες της παιδικής χαράς είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια αυτής της ηλικίας, όμως έχουν περιορισμούς ως προς τη χρήση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο που περιορίζει τη φαντασία αλλά και την ανάγκη του παιδιού να ανακαλύψει κάθε μυ του σώματός του και κάθε μέλος του.
Η αιώρηση στα υφάσματα ανταποκρίνεται ακριβώς στην παιδική φύση και ανάπτυξη. Αφήνει την ελευθερία στο παιδί να πειραματιστεί με το σώμα του και με τη φυσική του δύναμη. Το  παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την αιώρα για να γνωρίσει και ενδυναμώσει τα μέλη του, να τα κινήσει, να τα συντονίσει καθήμενο, αιωρούμενο ή ξαπλωμένο. Ακούγοντας τους προσωπικούς του ρυθμούς μπορεί να εκτονωθεί , να γυμναστεί, να χαλαρώσει ή να ηρεμήσει, ωθούμενο από το εσωτερικό του κίνητρο.

Τί είναι τελικά το ύφασμα και η αιώρηση; Ένα παιχνίδι παιδικό. Και τί είναι το παιχνίδι;

Η ανακάλυψη του ποιος είμαι εγώ και που μπορώ να φτάσω!

Λίγα λόγια από την Ειδικό…

Η Εναέρια Παιδική Yoga αποτελεί ένα συνδυασμό της παιδικής Yoga, της Partner – Acro Yoga, της Μουσικοκινητικής Αγωγής και του Χορού και στοχεύει στην αρμονική ισορροπία νου, σώματος και πνεύματος.
Στην Εναέρια Παιδική Yoga τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα το σώμα τους και συνδέονται με αυτό, μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά και διευρύνουν την ικανότητα της σκέψης, της φαντασίας και της έκφρασης. Πειραματίζονται με το σώμα τους και ανακαλύπτοντας τη φυσική τους δύναμη μαθαίνουν να την αξιοποιούν. Με τη χρήση του ειδικού υφάσματος της αιώρας Salachi, κατακτούν τον συντονισμό της κίνησης του σώματός τους και καλύτερη αίσθηση ισορροπίας, καθώς η κίνηση βιώνεται με διαφορετικές κατευθύνσεις. Αναπτύσσουν την αίσθηση της αφής και τις κινητικές δεξιότητες που σχετίζονται με τη χρήση των χεριών. Οι εναέριες κινήσεις και θέσεις ενεργοποιούν όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να δυναμώνουν οι μύες και οι αρθρώσεις. Το σώμα γίνεται ανθεκτικό και ευλύγιστο και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών (σπασίματα, στραμπουλήγματα). Μαθαίνουν κανόνες ασφαλείας και προστασίας του εαυτού ενώ ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπειθαρχία.
Ταυτόχρονα η Εναέρια Παιδική Yoga συντελεί στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, αδυναμίας συγκέντρωσης και έκφρασης, καθώς και σε ψυχοσυναισθηματικές αδυναμίες, αφού εξασφαλίζει ένα ιδανικό περιβάλλον δημιουργίας και έκφρασης για το παιδί. Μέσω των ανεστραμμένων θέσεων απελευθερώνονται «χαρούμενες» ορμόνες, που βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν ψυχικά τα παιδιά. Το άγχος και το στρες μειώνονται, ενώ αυξάνονται τα επίπεδα μνήμης και συγκέντρωσης, δουλεύονται τα αντανακλαστικά και η εγρήγορση και καταπολεμούνται οι φοβίες.

Kids Aerial Yoga

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν αυθόρμητα και σχεδόν φυσικά με την Αιώρα, αφού σαν μια άλλη κούνια της παιδικής χαράς το ειδικό ύφασμα για Aerial Yoga της εταιρείας Salachi τους δίνει την ευκαιρία να αιωρηθούν, να σκαρφαλώσουν, να ισορροπήσουν, να αναστραφούν, να περιστραφούν, να χορέψουν και να μεταμορφωθούν. Απολαμβάνοντας την έλλειψη βαρύτητας γυμνάζονται και διασκεδάζουν… πετώντας!

Χρυσάνθη Σολωμονίδου

Kids Aerial Yoga

Γνωρίστε την Ambassador μας

Χρυσάνθη Σολωμονίδου έχει σπουδάσει Επιστήμη της Ψυχολογίας στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αγάπη της για την αιώρηση και τη Yoga την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Kids Yoga & Aerial Kids Yoga TT (90H), στη Σχολή GARUDA PLAYS & FLIES και στην Aerial Yoga TT (60H), στη Σχολή AERIALIFE.
Σήμερα συνεργάζεται με γνωστά στούντιο στην Αθήνα: στην Pada Yoga ως Kids Yoga & Aerial Kids Yoga, Aerial Dance και Aerial Acrobatics instructor, στον Πάνω Σκύλο ως Kids Yoga και Aerial Yoga instructor αλλά και ως εκπαιδευτικός, στοχεύοντας στη μελέτη, στη δημιουργική απασχόληση και στη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου.

Έχει συμμετάσχει σε Ημερίδες με θέματα: “Πένθος: Θεραπευτική διαδικασία”, “Γνωσιακή θεραπεία της κατάθλιψης”, υπό την αιγίδα του NEW YORK COLLEGE EURO – AMERICAN EDUCATION στην Αθήνα, “Διαχείριση προβλημάτων στην παιδική & εφηβική ηλικία” από τον  Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, καθώς και στο Δεύτερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Γενικό Νοσοκομείο, Κοινωνία και Ψυχιατρική” στα Ιωάννινα. Όπως λέει η ίδια: «Η επιλογή μου να εντάξω στην εκπαιδευτική μου κατάρτιση την Παιδική Yoga εμπλουτίζει τα παιδαγωγικά μου εργαλεία με αποτέλεσμα έναν δημιουργικό συνδυασμό.»

Βρεφονηπιακός Σταθμός Πρωτοβαδίσματα

Τα Πρωτοβαδίσματα μας είναι ένας νεόδμητος, μοντέρνος, σύγχρονος και άρτια εξοπλισμένος βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί βρέφη σχεδόν από 6 μηνών έως παιδιά νηπιαγωγείου 6 ετών. Το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την ελεύθερη δημιουργικότητα, στο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στο παιδί και τις δυνατότητές του, στην ελευθερία κίνησης και έκφρασης, στο βιωματικό τρόπο μάθησης και στην κατάκτηση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Στους όμορφους χώρους μας τα παιδιά συνδιαλέγονται και ανταλλάσσουν ιδέες. Μεγάλη έμπνευση στο παιδαγωγικό μας έργο είναι η παιδαγωγική και η φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και στους γονείς τους. Βασική αρχή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο,  με την άμεση συμμετοχή των γονέων στην καθημερινότητα των παιδιών και να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και εξατομικευμένα.
Eνα κεντρικό κομμάτι της παιδαγωγικής δουλειάς μας με τα παιδιά είναι αφενός η γνώση που έχουμε γύρω από το παιδί και την παιδική ηλικία, αλλά και η παρατήρηση ως ένα επιστημονικό εργαλείο, μια μέθοδος. Παρατηρούμε για να διακρίνουμε τα πραγματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, ασκούμαστε στο να βλέπουμε τις μικρές λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν στην ουσία και δεν θα μείνουμε στην επιφάνεια αλλά θα εμβαθύνουμε σε αυτά που έχουν σημασία. Με βαθιά συνείδηση και ευαισθητοποίηση για το παιδί ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξής τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Website: