Skip to main content

Salachi Eye Pillow: Αναβιώνοντας τον Δρόμο του Μεταξιού

Ξεκινώντας από τα βάθη της Ανατολής πριν πολλά χρόνια μια νοητή οδός δημιουργήθηκε για να γεφυρώσει την Ασία με την Ευρώπη συνδέοντας σημαντικούς πολιτισμούς στο διάβα της, μια απέραντη διαδρομή μέσω της οποίας μεταφέρονταν προς τη Δύση φίνα υφάσματα από ατόφιο μετάξι και λινό, βότανα, μπαχαρικά, χαρτί, πολύτιμους λίθους και μέταλλα. Ο δρόμος του Μεταξιού. Μια διαδρομή που έμελλε να αλλάξει και να καθορίσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες και θρησκείες διέσχιζαν τεράστιες αποστάσεις για να ανταλλάξουν αγαθά, σε μακρινά ταξίδια που τους προσέφεραν εμπειρίες και γνώσεις ανεκτίμητες. Η ανάμειξη ιδεών και τρόπου σκέψης κατά μήκος του δρόμου του Μεταξιού ήταν αναπόφευκτη. Έτσι, άρχισαν να φθίνουν οι γραμμές των συνόρων και των πολιτισμών και μέσα σε αυτό το κλίμα γνωριμίας ωφελήθηκαν οι ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργήθηκαν δεσμοί και άνοιξαν καινούργιοι ορίζοντες.

Στο βάθος του χρόνου ο δρόμος αυτός ώθησε τους ανθρώπους να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα και τους βοήθησε να την αγκαλιάσουν. Ξακουστός σταθμός στην πορεία των αγαθών και των ανθρώπων, κάπου στη μέση της διαδρομής: η Μέση Ανατολή, το αραβικό Levant. Ένα βασικό σταυροδρόμι των πολιτισμών, γεμάτο χρώματα, αρώματα, γεύσεις, υφές, όλα αλεσμένα στο ίδιο γουδί.

Ας κάνουμε μια στάση για ένα ζεστό τσάι, μια βαθιά εισπνοή λεβάντας που θα μας πλημμυρίσει με γαλήνη και θα μας ξεκουράσει. Συγκεντρωθήκαμε για λίγο, καιρός να συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας, και ταξιδεύουμε ξανά. Ο καθένας για το δικό του προορισμό. Για το δικό του όνειρο.

Το Salachi Eye Pillow έχει εμπνευστεί από αυτό ακριβώς το ταξίδι. Ένα μαγικό ταξίδι αρωμάτων και αισθήσεων μέσα σε μεταξένιο περίβλημα. Η μυρωδιά της βιολογικής λεβάντας, η ευεργετικές ιδιότητες του οργανικού λιναρόσπορου και η μοναδική αίσθηση του μεταξιού πάνω στο πρόσωπο, προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για απόλυτη χαλάρωση.

Το Salachi Eye Pillow είναι 100% χειροποίητο με αγνά φυσικά υλικά: Ατόφιο μετάξι, οργανική λεβάντα από το Κιλκίς της Βόρειας Ελλάδας και βιολογικό λιναρόσπορο.

Τα Eye Pillow μας είναι διαθέσιμα σε τρία σχέδια με ονόματα εμπνευσμένα από τις ερήμους που διασχίζει κανείς στον Δρόμο του Μεταξιού.

Negev

Εμπνευσμένο από τις βραχώδεις οροσειρές του νότιου Ισραήλ και το κόκκινο χρώμα του ήλιου.

Eye Pillow
Eye Pillow
Eye Pillow

Thar

Εμπνευσμένο από τη Μεγάλη Ινδική έρημο και την απέραντη χρυσή άμμο.

Eye Pillow
Eye Pillow

Gobi

Εμπνευσμένο από τους ανέμους των Σιβηρικών Στεπών και το μαγευτικό βιολετί ηλιοβασίλεμα.

Eye Pillow

Τι είναι το Salachi Eye Pillow;

Γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, το Salachi Eye Pillow ακουμπά σταθερά πάνω στα μάτια, εμποδίζοντας το πλεονάζων φως για να δημιουργήσει ένα μοναδικό χαλαρωτικό περιβάλλον. Επιπλέον, η καταπραϋντική αίσθηση του μεταξιού μαζί με το χαλαρωτικό και φίνο άρωμα λεβάντας θα σας προσφέρουν την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία.

Πως χρησιμοποιείται:

  • Χρησιμοποιήστε το στο τέλος της πρακτικής γιόγκα σας κατά τη διάρκεια του savasana για απόλυτη χαλάρωση.
  • Συνδέστε το με τη γιόγκα αποκατάστασης σας για να εμβαθύνετε τη σωματική ενσυναίσθηση.
  • Κάθε φορά που αισθάνεστε στρες, άγχος ή μειωμένη ενέργεια και χρειάζεστε είτε μια άμεση τόνωση είτε περισσότερη γείωση.
  • Τοποθετήστε το πάνω από τα μάτια σας ή στο μέτωπό σας όταν ξαπλώνετε για ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να μείνετε σε κατάσταση ύπνου όλη τη νύχτα.

Λίγα λόγια από τους Ειδικούς…

Ένα Eye Pillow μπορεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία μας, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ισορροπημένο νευρικό σύστημα. Το νευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα από τα δώδεκα κρανιακά νεύρα που προέρχεται από τον εγκέφαλο, ταξιδεύει κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού και στο στήθος και την καρδιά, και στη συνέχεια κινείται προς τα κάτω στην κοιλιά και στο πεπτικό σύστημα.

Η ελαφριά πίεση στα μάτια μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, μερικές φορές αρκετά, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται οφθαλμοκαρδιακό αντανακλαστικό. Διεγείρει επίσης το πνευμονογαστρικό νεύρο. Το νεύρο αυτό έχει μεγάλη σημασία: ρυθμίζει τον καρδιακό παλμό και την πέψη και είναι το κύριο όργανο μέσω του οποίου “ο εγκέφαλος της κοιλιάς” ρυθμίζει τη διάθεση. Είναι ο κύριος σύνδεσμος του συστήματος ανάπαυσης και πέψης, το οποίο μας βοηθά να χαλαρώσουμε πιο βαθιά. Επίσης πυροδοτεί και ενισχύει το προστατευτικό και στοργικό ένστικτο, επιτρέποντάς μας να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με άλλους. Αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα στο άγχος και, σύμφωνα με έρευνες, στην ευτυχία.

Πηγή: Bo Forbes (www.yogajournal.com)