Bungee Fitness: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι το Bungee Fitness;

Το Bungee Fitness είναι ένα εναέριο άθλημα που συνδυάζει τη γυμναστική, τον χορό και την αερόβια άσκηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Χρησιμοποιούμε τα λάστιχα του Bungee Jumping και ζώνες αναρρίχησης κρεμασμένοι από το ταβάνι, σε ένα ιδιαίτερο μάθημα που γίνεται σε διάφορες κατευθύνσεις, ακόμα και κάθετα στον τοίχο. Χάρη στη στήριξη που έχουμε από τα λάστιχα του Bungee, μερικές δύσκολες ασκήσεις εκτελούνται με ευκολία και ασφάλεια, γυμνάζοντας το σώμα με έναν διαφορετικό τρόπο. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενδυναμώσουμε το κέντρο του σώματός μας (core) και κυρίως χωρίς να το καταλάβουμε!

Ποια είναι τα οφέλη του Bungee Fitness;

Μερικά από τα οφέλη που θα σας κάνουν να αγαπήσετε αυτό το τόσο διαφορετικό είδος προπόνησης είναι:

-Μυϊκή ενδυνάμωση

-Eλευθερία κινήσεων

-Διάταση των μυών

-Αερόβια άσκηση υψηλής έντασης (HIIT)

-Ευεξία, αυτοπεποίθηση

-Ενδυνάμωση κέντρου σώματος (core)

Μπορώ να κάνω;

Προσφέροντας μεγάλη ποικιλία τμημάτων σε στούντιο και γυμναστήρια, το Bungee Fitness μπορεί να αποτελέσει εντατική καρδιοαναπνευστική προπόνηση (HIΙΤ) είτε για προχωρημένους ασκούμενους, είτε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των αρχάριων, ως ήπια μορφή αερόβιας άσκησης. Ιδανικά, πριν την προπόνηση υπολογίζεται το ύψος και βάρος του κάθε ασκούμενου ώστε να προσαρμοστεί ο εξοπλισμός στα μέτρα του.

Λίγα λόγια από την Ειδικό…

«Το Bungee Fitness συνδυάζει γυμναστική, χορό και αερόβια άσκηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ), ακόμα και Yoga και Pilates, με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Χρησιμοποιούμε λάστιχα Bungee και ζώνες αναρρίχησης σε ένα ιδιαίτερο μάθημα που γίνεται σε διάφορες κατευθύνσεις, με τη δύναμη και τα οφέλη της αιώρησης.

Το λάστιχο του Bungee, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε παραστάσεις τσίρκου – συνήθως με δύο λαβές στο πλάι, για να εκτελούνται τα ακροβατικά και οι ανεστραμμένες θέσεις με μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, χρησιμοποιείται από πολλές σχολές χορού και γυμναστήρια, ακόμα και σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, με μια λαβή στη ζώνη για ασκήσεις ενδυνάμωσης.
Ευρέως διαδεδομένο έγινε το 2016, από μια σχολή θεάτρου στη Μπανγκόκ που το χρησιμοποίησε αρχικά σαν προπόνηση σε πρόβες, καθώς αποτελούσε μέρος των παραστάσεών της. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σαν είδος γυμναστικής, δουλεύοντας το λάστιχο Βungee ακόμη και κάθετα στον τοίχο. Ακολούθησαν χώρες όπως η Ολλανδία, η Αμερική και η Αγγλία, ενώ σήμερα είναι αρκετά διαδεδομένο σε παγκόσμια κλίμακα.
Το Bungee σαν Circus & Theatre Art, αρχικά χρησιμοποιήθηκε μόνο από επαγγελματίες χορευτές και πρώην χορευτές, για παραστάσεις και προπονήσεις που στόχευαν στην καλύτερη τεχνική στα άλματα. Στη συνέχεια μπήκε στα γυμναστήρια σαν ένα καινούριο και διαφορετικό είδος άσκησης, με πολύ μεγάλη απήχηση. Στο γυμναστήριο, το Βungee Fitness αποτελεί ένα εξαιρετικά δυναμικό άθλημα, το οποίο ταιριάζει σε μεγάλο μέρος των αθλουμένων, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πρωτότυπη δραστηριότητα που μπορεί να ανανεώσει τη διάθεση για άσκηση σε πολύ κόσμο. Όλο και περισσότεροι αθλητικοί χώροι ενσωματώνουν το Bungee Fitness στα προγράμματά τους! Μετά την είσοδό του στα γυμναστήρια, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας σχολών, καθώς η έλλειψη γνώσης των αρχών του συγκεκριμένου είδους άσκησης το καθιστά επικίνδυνο.
Το Bungee Fitness αφορά υγιείς ασκούμενους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν και να γυμναστούν. Μυϊκή ενδυνάμωση, ελευθερία στην κίνηση, διάταση των μυών και αερόβια άσκηση υψηλής έντασης είναι μερικά από τα οφέλη του Bungee Fitness και του Bungee Dancing.
Με τη στήριξη που έχουμε από τα λάστιχα του Bungee, μερικές δύσκολες ασκήσεις εκτελούνται με ευκολία και ασφάλεια, γυμνάζοντας το σώμα με έναν διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να πηδήξουμε πιο ψηλά από ότι συνήθως, να πάρουμε φόρα και να κάνουμε βουτιά προς το έδαφος με ασφάλεια, ακόμη και να κρεμιόμαστε λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος, όπως στην ταινία Mission Impossible! Τέλος, ένα άλλο κεφάλαιο του Bungee Fitness, είναι το χορογραφημένο μάθημα με άλματα που εκτελούνται στο χορό, όπως στροφές και πιρουέτες. Το Bungee Dancing, είναι ένα διασκεδαστικό μάθημα που ανάλογα με το επίπεδο και τις γνώσεις χορού του εκπαιδευτή, μπορεί να εξελίσσεται συνεχώς, για ένα πιο δύσκολο και απαιτητικό μάθημα».

Το Bungee Fitness συνδυάζει γυμναστική, χορό και αερόβια άσκηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ), ακόμα και Yoga και Pilates, με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Κλεοπάτρα Παναρετάκη

Bungee Fitness

Γνωρίστε την Ambassador μας

Η Κλεοπάτρα Παναρετάκη είναι η δημιουργός του Bungee Fitness και η πρώτη εκπαιδεύτρια Bungee Workout στην Ελλάδα. Πιστοποιημένη από την εταιρεία Bungee Fitness SuperFly στην Ολλανδία, πιστοποιημένη δασκάλα Aerial Yoga, απόφοιτος της Swaha Yoga Center και πιστοποιημένη Pilates Trainer, με εξειδίκευση στο Reformer. Μεταξύ άλλων, έχει λάβει πιστοποίηση σε Aerobic και Kids Aerobic, Personal Training και Circuit/Interval Training. Τα τελευταία χρόνια έχει σαν έδρα της την Κρήτη, όπου και δραστηριοποιείται στον χώρο του Personal Training και των Ομαδικών Μαθημάτων, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αλλά και ως εξωτερική συνεργάτης της Grecotel. Έχει υπάρξει κολυμβήτρια με Πανελλήνιες νίκες. Έχει εργαστεί σε πολλά μεγάλα γυμναστήρια ανά την Ελλάδα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις πολυτελών ξενοδοχείων, σε Ελλάδα και Κύπρο. Συνεργάτης και Υπεύθυνη της North Academy of Fitness στην Κρήτη.

Στοιχεία Επικοινωνίας: