Γνωρίστε τους Ambassadors μας

AMBASADOR-AERIAL-YOGA

Μαρία Μαγκανάρη

Η Μαρία Μαγκανάρη, διδάσκει Εναέρια Yoga από το 2012, σχεδόν από την πρώτη της «εμφάνιση» στην Ελλάδα, με έμπνευση και καθοδήγηση από την πρώτη διδάξασα, Tanya Popovic.

Στις σχολές της (Siddhi Yoga Shala / Πάνω Σκύλος) και στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που καθοδηγεί (AeriaLife The Teacher Training / AeriaLife LevelUp ,με τον συνάδελφό της Γιάννη Καρβέλη και Garuda Flies – Παιδική Εναέρια Yoga), ο ασκούμενος θα βρει τον τρόπο και το δρόμο για να «απογειώσει» την πρακτική του, μετατρέποντάς τη σε παιχνίδι. Όπως ακριβώς ένα παιδί, που χωρίς να δίνει τον τίτλο της «άσκησης», ξέρει να «πετά», να κυλά, να«ακροβατεί», έτσι και ο μαθητής της Aerial Yoga, θα πειραματιστεί και θα λογαριαστεί με το παιδί μέσα του.

Στο εναέριο παιχνίδι, δεν υπάρχουν νικητές.
Στοιχεία επικοινωνίας:

aerial-pilates

Ειρένα Γρηγοράτου

Η Ειρένα Γρηγοράτου από την παιδική της ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό και το στίβο.
Σπούδασε Tourist Business Administration και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MA Master International Business & Management (Westminster University of London). Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα και την πρώτη της αγάπη, τη Φυσική Αγωγή. Συνεχίζει τις σπουδές της στο χώρο του Fitness & Aerobics (AF Studies, GRAFTS Hellas). Από τότε εργάζεται σε μεγάλα γυμναστήρια και health clubs και ως personal trainer.

To 2005 μπαίνει στη ζωή της η Yoga. Εκεί βρίσκει αυτό που αναζητούσε πάντα· ένα σύστημα που να συνδυάζει την άσκηση με τη ψυχική γαλήνη, την υγεία και την πνευματικότητα.

Εκπαιδεύτηκε αρχικά στο σύστημα YogaWorks – ένα συνδυασμό Ashtanga, Iyengar και Vini Yoga (Άννα Ζώρζου, Malachi Melville). Συνέχισε τις σπουδές της στην Anusara Yoga (Βιβή Λέτσου, Rusty Wells, John Friend), Satyananda Yoga – Raja Yoga και Διαλογισμό (Swami Nirvikalpa), καθώς και σε διαρκείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στην Ashtanga Yoga (Dylan Bernstein), Chakra Yoga, Nada Yoga, τεχνικές Pranayamas (Swami Nirvikalpa), Kids Yoga (Grenville Henwood), Prenatal Yoga (Sue Elkind) και Prana Flow (Simon Park).

Τον Ιανουάριο του 2013 εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga (Tanya Popovic) και την Unnata Yoga (Michelle Dortignac – Ιδρύτρια του συστήματος). Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 φοίτησε στο Shiva Yoga Peeth στο Rishikesh της Ινδίας, δίπλα στον Swami Sudhir και εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και Hatha Yoga (500Hours Yoga Alliance) αποφοιτώντας με τιμιτικές διακρίσεις.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα γυμναστήρια και health clubs σαν δασκάλα Yoga – Aerial Yoga και ολιστική θεραπεύτρια. Σήμερα, είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga και Aerial Yoga (500Hours Yoga Alliance), δασκάλα Pilates (mat, props, equipment – 300Hours EHFA European Health & Fitness Association), σύμβουλος Feng Shui (Feng Shui Research Center), Master Reiki & Master Angelic Reiki Healer, σύμβουλος διατροφής (NHS College) και personal trainer. Επίσης είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Υoga, Αerial Yoga και Aerial Pilates, στο Αθλητικό Κολέγιο Studio One.

Ταξιδεύει συχνά στην Ινδία για εκπαιδεύσεις και αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού στον τομέα της Yoga, στο Shiva Yoga Peeth (Rishikesh).

Προσωπικός της στόχος είναι να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της, τις γνώσεις της στον τομέα της Υοga, Aerial Yoga και των Aerial Acrobatics, αλλά και μια ολιστική προσέγγιση στον τρόπο σκέψης και δράσης στην καθημερινή τους ζωή.

Έυα Σπύρου

Η Έυα Σπύρου ξεκίνησε τις σπουδές της στην κοινωνική εργασία (κοινωνική λειτουργός), αλλά σύντομα στράφηκε στην μαθητεία της Yoga και την Εσωτερική Φιλοσοφία με δάσκαλο τον Γιάννη Ανδριανάτο (ρητορικός κύκλος) παρακολουθώντας μαθήματα Yoga, Διαλογισμού και Ρητορικής. Ως ανήσυχο πνεύμα και με σταθερή επιθυμία τη συνεχόμενη απόκτηση ουσιαστικής γνώσης, ο επόμενος σταθμός της είναι η Άννα Ζώρζου και το εκπαιδευτικό της Yogaworks.

Εκπαιδεύτηκε στο Thai Yoga Massage και την Αγιουβερδική μάλαξη στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Συνέχισε την εκπαίδευσή της σε προγράμματα Aerial Kids, Aerial Yoga Beginner και Aerial Υoga Αdvanced, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ενεργή ενασχόληση με άλλες εναέριες τέχνες όπως το Pole Dance και το Aerial Hoop. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση Gymnastics Training and Handstand με την Αργυρώ Κανελλοπούλου.

Επίσημη παρουσίαση της δουλειάς της πάνω στις Yoga και Partner Υoga Acrobatics σε συνεργασία με την ομάδα της έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών Τεχνών που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πλέον δραστηριοποιείται με τη διδασκαλία και παράδοση σεμιναρίων στα αντικείμενα
Yoga και Aerial Dance (Hammock Sling).

Διδάσκει σε δικό της χώρο, καθώς και στο Αerial Fusion στο Μαρούσι και στην Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών.

Όπως η ίδια αναφέρει σχετικά με την τέχνη του Aerial Dance:

«Μεγάλο μέρος του εσωτερικού μας δυναμικού μπορεί να εκφραστεί και να θεραπευτεί μέσω του εναέριου χορού και της κίνησης. Σαν να συνδέουμε τα σκόρπια κομμάτια ενός παζλ για τη σύνθεση του δικού μας εαυτού. Μια σύνθεση η οποία οδηγεί στη δημιουργία τέχνης.»

Κλεοπάτρα Παναρετάκη

Η Κλεοπάτρα Παναρετάκη είναι η δημιουργός του Bungee Fitness και η πρώτη εκπαιδεύτρια Bungee Workout στην Ελλάδα. Πιστοποιημένη από την εταιρεία Bungee Fitness SuperFly στην Ολλανδία, πιστοποιημένη δασκάλα Aerial Yoga, απόφοιτος της Swaha Yoga Center και πιστοποιημένη Pilates Trainer με εξειδίκευση στο Reformer.

Μεταξύ άλλων έχει λάβει πιστοποίηση σε Aerobic και Kids Aerobic, Personal Training και Circuit/Interval Training. Τα τελευταία χρόνια έχει σαν έδρα της την Κρήτη, όπου και δραστηριοποιείται στον χώρο του Personal Training και των Ομαδικών Μαθημάτων σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αλλά και ως εξωτερική συνεργάτης της Grecotel. Έχει υπάρξει κολυμβήτρια με Πανελλήνιες νίκες.

Έχει εργαστεί σε πολλά μεγάλα γυμναστήρια ανά την Ελλάδα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις πολυτελών ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι συνεργάτης και Υπεύθυνη της North Academy of Fitness στην Κρήτη.

Ελίνα Σαμαρά

Η Ελίνα Σαμαρά αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε την πρακτική της στο Π.Π.Α (Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας) για άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες, ενώ για δύο χρόνια πραγματοποίησε Συστημική Ψυχοθεραπεία σε ζευγάρια και οικογένειες. Στη συνέχεια παρακολούθησε ειδίκευση στη Γνωστική – Συμπεριφορική Θεραπεία με εμβάθυνση στις κρίσεις πανικού και τις αγχώδεις διαταραχές, ενώ για ένα χρόνο εκπαιδεύτηκε ως Κλινική Ψυχολόγος (ISO) στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, γεγονός που -όπως αναφέρει η ίδια- αποτέλεσε πολύ σημαντική εμπειρία στην επαγγελματική της πορεία. Τέλος, παρακολούθησε επί τρία χρόνια ειδίκευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt.

Η αγάπη της στον ολιστικό τρόπο ζωής την οδήγησε σε περαιτέρω εκπαίδευση πάνω στην Theta Healing, ενεργειακή μέθοδος και σε σεμινάρια Life Coaching και Νόμου της Έλξης. Σε συνεργασία μάλιστα με τον ψυχολόγο Χρήστο Αραμπατζή, πραγματοποιούν σεμινάρια για τον Νόμο της Έλξης.
Θέλοντας να εντάξει την Αιώρηση ως μέθοδο Ψυχοθεραπείας παρακολούθησε εκπαίδευση πάνω στην Aerial Yoga και είναι πιστοποιημένη Aerial Yoga Instructor.

Εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είτε με επισκέψεις στον χώρο της είτε μέσω Skype, με πελάτες από άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν και τα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας της βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, πλέον βρίσκεται στο γραφείο της στην πόλη του Βόλου.

Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Η Αγγελική Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχική Υγεία και πιστοποιημένη θεραπεύτρια CBT παιδιών και ενηλίκων. Από το 2006 διατηρεί το ιδιωτικό γραφείο «Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιού και Ενηλίκου», όπου εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και ενήλικες.

Πραγματοποιεί ημερίδες ευαισθητοποίησης για θέματα Ψυχικής Υγείας σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και ερευνών και διεξήγαγε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις μεθόδους πρώιμης παρέμβασης στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Μαζί με την Χριστίνα Μάτση έχουν ιδρύσει το Yoga Hugs Special Kids, όπου εισηγούνται ομαδικά και ατομικά μαθήματα yoga σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Χριστίνα Αναγνώστου

Η Χριστίνα Αναγνώστου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ξεκίνησε ενόργανη γυμναστική. Γνώρισε τη Yoga στα φοιτητικά της χρόνια όσο ακόμη σπούδαζε Εικαστικός με ειδικότητα στη Γλυπτική. Η συνεχής αναζήτηση του Σώματος και του Πνεύματος την οδήγησε στο μονοπάτι της διδασκαλίας που εμπνέει τη Γνώση και την Αλλαγή. Μέσα από την εκπαίδευση της στη Yoga και Aerial Yoga και τις πρώτες της διδασκαλίες, άρχισε να γνωρίζει και να μεταδίδει την αγάπη για το σώμα.

Στη συνέχεια θέλησε να κατανοήσει βαθύτερα τις λειτουργίες του σώματος και την αποκατάστασή του. Με περαιτέρω εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Yoga Therapy και την Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών, άρχισε να εργάζεται σε φυσικοθεραπευτήριο με βασικό εγχειρίδιο τη Yoga και την Αιώρηση που προσφέρει η Αιώρα. Η πρακτική προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε ασκούμενου και αποτελεί μια ολιστική θεραπεία.

Για εκείνη η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα μας, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο. Άλλωστε η διδασκαλία είναι πρωτίστως μαθητεία.

Εργοθεραπεία

Σάββας Κελλίδης

Το “Κίνητρο και Κίνηση” είναι ένα Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, που σκοπό έχει να παράγει σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης σε παιδιά με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του ως και τη μετεφηβική ηλικία σχεδιάζονται και παρέχονται εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα, προκειμένου το παιδί να λειτουργήσει στις καθημερινές του ανάγκες και να συμμετέχει μέσα στο κοινωνικό σύνολο (International Classification of Functioning, World Health Organization).

Ο Ambassador μας από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Κίνητρο και Κίνηση: Σάββας Κελλίδης

Χρυσάνθη Σολωμονίδου

H Χρυσάνθη Σολωμονίδου έχει σπουδάσει Επιστήμη της Ψυχολογίας στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αγάπη της για την αιώρηση και τη Yoga την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Kids Yoga & Aerial Kids Yoga TT (90H), στη Σχολή GARUDA PLAYS & FLIES και στην Aerial Yoga TT (60H), στη Σχολή AERIALIFE.
Σήμερα συνεργάζεται με γνωστά στούντιο στην Αθήνα: στην Pada Yoga ως Kids Yoga & Aerial Kids Yoga, Aerial Dance και Aerial Acrobatics instructor, στον Πάνω Σκύλο ως Kids Yoga και Aerial Yoga instructor αλλά και ως εκπαιδευτικός, στοχεύοντας στη μελέτη, στη δημιουργική απασχόληση και στη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου.

Έχει συμμετάσχει σε Ημερίδες με θέματα: “Πένθος: Θεραπευτική διαδικασία”, “Γνωσιακή θεραπεία της κατάθλιψης”, υπό την αιγίδα του NEW YORK COLLEGE EURO – AMERICAN EDUCATION στην Αθήνα, “Διαχείριση προβλημάτων στην παιδική & εφηβική ηλικία” από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, καθώς και στο Δεύτερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Γενικό Νοσοκομείο, Κοινωνία και Ψυχιατρική” στα Ιωάννινα. Όπως λέει η ίδια: «Η επιλογή μου να εντάξω στην εκπαιδευτική μου κατάρτιση την Παιδική Yoga εμπλουτίζει τα παιδαγωγικά μου εργαλεία με αποτέλεσμα έναν δημιουργικό συνδυασμό.»

Βρεφονηπιακός Σταθμός Πρωτοβαδίσματα

Τα Πρωτοβαδίσματα μας είναι ένας νεόδμητος, μοντέρνος, σύγχρονος και άρτια εξοπλισμένος βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί βρέφη σχεδόν από 6 μηνών έως παιδιά νηπιαγωγείου 6 ετών. Το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την ελεύθερη δημιουργικότητα, στο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στο παιδί και τις δυνατότητές του, στην ελευθερία κίνησης και έκφρασης, στο βιωματικό τρόπο μάθησης και στην κατάκτηση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Στους όμορφους χώρους μας τα παιδιά συνδιαλέγονται και ανταλλάσσουν ιδέες.

Μεγάλη έμπνευση στο παιδαγωγικό μας έργο είναι η παιδαγωγική και η φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και στους γονείς τους. Βασική αρχή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο, με την άμεση συμμετοχή των γονέων στην καθημερινότητα των παιδιών και να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και εξατομικευμένα.

Eνα κεντρικό κομμάτι της παιδαγωγικής δουλειάς μας με τα παιδιά είναι αφενός η γνώση που έχουμε γύρω από το παιδί και την παιδική ηλικία, αλλά και η παρατήρηση ως ένα επιστημονικό εργαλείο, μια μέθοδος. Παρατηρούμε για να διακρίνουμε τα πραγματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, ασκούμαστε στο να βλέπουμε τις μικρές λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν στην ουσία και δεν θα μείνουμε στην επιφάνεια αλλά θα εμβαθύνουμε σε αυτά που έχουν σημασία. Με βαθιά συνείδηση και ευαισθητοποίηση για το παιδί ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξής τους.

Yoga

Αναστασία Μπουτσικάκη

H Αναστασία Μπουτσικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.

Ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία καθώς έκανε πρωταθλητισμό στο άθλημα του τένις

Σε ηλικία 18 χρονών ανακάλυψε τη Yoga ως ασκούμενη και μετά από 10 χρόνια και τη γέννηση των δυο της παιδιών αποφάσισε να εκπαιδευτεί πάνω στο αγαπημένο της χόμπι.

Φοίτησε στη σχολή Yoga Academy δίπλα στην Έβελυν Ζώτου και έγινε πιστοποιημένη δασκάλα Yoga παγκοσμίως (E-RYT200) και δασκάλα Aerial Yoga.

Όλο τον χρόνο διδάσκει σε workshops με διάφορη θεματολογία πάντα πάνω στο αντικείμενό της και κατά καιρούς διδάσκει και σε διάφορους χώρους, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με το γυναικείο περιοδικό «The Body Magazine» του εκδοτικού οίκου Dousis Com.

Pilates

Αργυρώ Κανελλοπούλου

H Αργυρώ Κανελλοπούλου ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία καθώς έκανε πρωταθλητισμό στην ενόργανη γυμναστική από 4 ετών.

To ταλέντο της αναδείχθηκε πολύ γρήγορα για αυτό και οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν, καθώς ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άθλημα που τόσο πολύ αγαπάει.

Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική και Δασκάλα Pilates. Ασχολείται ενεργά με το Pilates τα τελευταία 10 χρόνια.

Διδάσκει στον Αθλητικό Σύλλογο «Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών».

Ως προπονήτρια δίνει κάθε μέρα τον καλύτερό της εαυτό προσπαθώντας να μεταδώσει στα νέα παιδιά τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα καθώς μια μαθήτριά της είναι ήδη μέλος της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής.

ambassador

Αγλαΐα Ζαφειρούδη

Η Ζαφειρούδη Αγλαΐα (Λίλα) διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το αντικείμενο «Κινητική Αναψυχή: Yoga, Pilates, Σύγχρονος Χορός» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» και Μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία».

Παράλληλα διδάσκει σε σχολές χορού, στούντιο και γυμναστήρια προγράμματα εναέριας Yoga/χορό, Hatha, Raja κι Ashtanga Yoga. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα εναέριας Yoga/Χορού και Pilates στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι επίσημο μέλος κι εκπαιδεύτρια σε 11 επαγγελματικές οργανώσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Συγγραφικό της έργο και επιστημονικά άρθρα έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου του πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες» και διευθύντρια καλλιτεχνικών πρότζεκτ εναέριου χορού. Επίσης έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 30 διεθνείς και εθνικές παραστάσεις χορού και γυμναστικής, ενώ στις δραστηριότητές της περιλαμβάνεται ο κινηματογράφος και το θέατρο.

Εύχεται σε όλους «να μη σταματήσουν ποτέ να εκπαιδεύουν τον εαυτό τους… για τον εαυτό τους, για τους άλλους ανθρώπους, για ολόκληρο τον κόσμο…».