Skip to main content

Γνωρίστε τους Ambassadors μας

Ειρένα Γρηγοράτου

Η Ειρένα Γρηγοράτου από την παιδική της ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό και το στίβο.
Σπούδασε Tourist Business Administration και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MA Master International Business & Management (Westminster University of London). Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα και την πρώτη της αγάπη, τη Φυσική Αγωγή. Συνεχίζει τις σπουδές της στο χώρο του Fitness & Aerobics (AF Studies, GRAFTS Hellas). Από τότε εργάζεται σε μεγάλα γυμναστήρια και health clubs και ως personal trainer.

To 2005 μπαίνει στη ζωή της η Yoga. Εκεί βρίσκει αυτό που αναζητούσε πάντα· ένα σύστημα που να συνδυάζει την άσκηση με τη ψυχική γαλήνη, την υγεία και την πνευματικότητα.

Εκπαιδεύτηκε αρχικά στο σύστημα YogaWorks – ένα συνδυασμό Ashtanga, Iyengar και Vini Yoga (Άννα Ζώρζου, Malachi Melville). Συνέχισε τις σπουδές της στην Anusara Yoga (Βιβή Λέτσου, Rusty Wells, John Friend), Satyananda Yoga – Raja Yoga και Διαλογισμό (Swami Nirvikalpa), καθώς και σε διαρκείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στην Ashtanga Yoga (Dylan Bernstein), Chakra Yoga, Nada Yoga, τεχνικές Pranayamas (Swami Nirvikalpa), Kids Yoga (Grenville Henwood), Prenatal Yoga (Sue Elkind) και Prana Flow (Simon Park).

Τον Ιανουάριο του 2013 εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga (Tanya Popovic) και την Unnata Yoga (Michelle Dortignac – Ιδρύτρια του συστήματος). Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 φοίτησε στο Shiva Yoga Peeth στο Rishikesh της Ινδίας, δίπλα στον Swami Sudhir και εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και Hatha Yoga (500Hours Yoga Alliance) αποφοιτώντας με τιμιτικές διακρίσεις.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα γυμναστήρια και health clubs σαν δασκάλα Yoga – Aerial Yoga και ολιστική θεραπεύτρια. Σήμερα, είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga και Aerial Yoga (500Hours Yoga Alliance), δασκάλα Pilates (mat, props, equipment – 300Hours EHFA European Health & Fitness Association), σύμβουλος Feng Shui (Feng Shui Research Center), Master Reiki & Master Angelic Reiki Healer, σύμβουλος διατροφής (NHS College) και personal trainer. Επίσης είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Υoga, Αerial Yoga και Aerial Pilates, στο Αθλητικό Κολέγιο Studio One.

Ταξιδεύει συχνά στην Ινδία για εκπαιδεύσεις και αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού στον τομέα της Yoga, στο Shiva Yoga Peeth (Rishikesh).

Προσωπικός της στόχος είναι να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της, τις γνώσεις της στον τομέα της Υοga, Aerial Yoga και των Aerial Acrobatics, αλλά και μια ολιστική προσέγγιση στον τρόπο σκέψης και δράσης στην καθημερινή τους ζωή.

ambassador

Αγλαΐα Ζαφειρούδη

Η Ζαφειρούδη Αγλαΐα (Λίλα) διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το αντικείμενο «Κινητική Αναψυχή: Yoga, Pilates, Σύγχρονος Χορός» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» και Μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία».

Παράλληλα διδάσκει σε σχολές χορού, στούντιο και γυμναστήρια προγράμματα εναέριας Yoga/χορό, Hatha, Raja κι Ashtanga Yoga. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα εναέριας Yoga/Χορού και Pilates στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι επίσημο μέλος κι εκπαιδεύτρια σε 11 επαγγελματικές οργανώσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Συγγραφικό της έργο και επιστημονικά άρθρα έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή συνέδρια. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου του πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ελεύθερου Χρόνου: Φύση, Σπορ, Τέχνες» και διευθύντρια καλλιτεχνικών πρότζεκτ εναέριου χορού. Επίσης έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 30 διεθνείς και εθνικές παραστάσεις χορού και γυμναστικής, ενώ στις δραστηριότητές της περιλαμβάνεται ο κινηματογράφος και το θέατρο.

Εύχεται σε όλους «να μη σταματήσουν ποτέ να εκπαιδεύουν τον εαυτό τους… για τον εαυτό τους, για τους άλλους ανθρώπους, για ολόκληρο τον κόσμο…».

Έυα Σπύρου

Η Έυα Σπύρου ξεκίνησε τις σπουδές της στην κοινωνική εργασία (κοινωνική λειτουργός), αλλά σύντομα στράφηκε στην μαθητεία της Yoga και την Εσωτερική Φιλοσοφία με δάσκαλο τον Γιάννη Ανδριανάτο (ρητορικός κύκλος) παρακολουθώντας μαθήματα Yoga, Διαλογισμού και Ρητορικής. Ως ανήσυχο πνεύμα και με σταθερή επιθυμία τη συνεχόμενη απόκτηση ουσιαστικής γνώσης, ο επόμενος σταθμός της είναι η Άννα Ζώρζου και το εκπαιδευτικό της Yogaworks.

Εκπαιδεύτηκε στο Thai Yoga Massage και την Αγιουβερδική μάλαξη στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Συνέχισε την εκπαίδευσή της σε προγράμματα Aerial Kids, Aerial Yoga Beginner και Aerial Υoga Αdvanced, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ενεργή ενασχόληση με άλλες εναέριες τέχνες όπως το Pole Dance και το Aerial Hoop. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση Gymnastics Training and Handstand με την Αργυρώ Κανελλοπούλου.

Επίσημη παρουσίαση της δουλειάς της πάνω στις Yoga και Partner Υoga Acrobatics σε συνεργασία με την ομάδα της έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών Τεχνών που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πλέον δραστηριοποιείται με τη διδασκαλία και παράδοση σεμιναρίων στα αντικείμενα
Yoga και Aerial Dance (Hammock Sling).

Διδάσκει σε δικό της χώρο, καθώς και στο Αerial Fusion στο Μαρούσι και στην Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών.

Όπως η ίδια αναφέρει σχετικά με την τέχνη του Aerial Dance:

«Μεγάλο μέρος του εσωτερικού μας δυναμικού μπορεί να εκφραστεί και να θεραπευτεί μέσω του εναέριου χορού και της κίνησης. Σαν να συνδέουμε τα σκόρπια κομμάτια ενός παζλ για τη σύνθεση του δικού μας εαυτού. Μια σύνθεση η οποία οδηγεί στη δημιουργία τέχνης.»

Μαριάμ Μιχαήλ

H Μαριάμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με διάφορα είδη χορού, την κολύμβηση και την ρυθμική γυμναστική.
Το 2010, αποφοίτησε από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, ενώ το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα MA Creative Arts in Education στο πανεπιστήμιο του Exeter. Η αγάπη της για τον χορό και την φυσική άσκηση την οδήγησαν να πειραματιστεί με διάφορα είδη γυμναστικής καθώς και να ασχοληθεί με την εκπαίδευση για Group Fitness. Το 2015, μπήκε στη ζωή της η Εναέρια Γιόγκα ,όπου την συνεπήρε κι έτσι κατάλαβε πως είχε εντοπίσει το στοιχείο της! Όπως λέει η ίδια, η αίσθηση της ελευθερίας στον αέρα είναι μοναδική!
Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε να εμβαθύνει στο αντικείμενο αυτό και να εξελίσσεται παρακολουθώντας διάφορα εκπαιδευτικά και σεμινάρια. Δέχθηκε λοιπόν συστηματική εκπαίδευση πάνω στην Aerial Yoga, Aerial Yoga Advanced, Restorative Aerial Yoga. Στη συνέχεια, εμβάθυνε περισσότερο στο κόσμο της γιόγκα παρακολουθώντας εκπαιδευτικά των 200hrs, εκπαιδευτικά Kids Yoga, Aerial Kids, Pilates και Prenatal Yoga.
Αυτή τη στιγμή διδάσκει στη Λεμεσό Aerial Yoga and hammock Acrobatics, Vinyasa Yoga, Functional Pilates, Stretching, Aerial Kids και Kids Yoga. Όπως δηλώνει, στόχος της είναι να νιώθουν όλοι οι ασκούμενοι μικροί και μεγάλοι την σωματική αλλά και την ψυχική ελευθερία μετά από κάθε πρακτική.
"Προσωπικό μου στοίχημα είναι να εξελίσσομαι συνεχώς σε αυτά που διδάσκω αλλά και σε άλλες νέες εναέριες τέχνες", μας λέει.

Melina Gale

Η Μελίνα στράφηκε στη γιόγκα από πολύ μικρή ηλικία (15!) προκειμένου να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τραύματα της παιδικής της ηλικίας αλλά και το χρόνιο άγχος. Η γιόγκα, ο διαλογισμός, η κίνηση, η γραφή, η αυτοβελτίωση και η προσωπική έκφραση, την βοήθησαν τόσο πολύ, που ένιωσε την ανάγκη να μεταδώσει αυτήν γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Αφού ολοκλήρωσε την πρώτη της εκπαίδευση 200ωρών στην Ταϋλάνδη το 2014, συνέχισε με σπουδές και πιστοποιήσεις σε διάφορα είδη της γιόγκα και της άσκησης γενικότερα , όπως είναι η Aerial Yoga, το Prenatal, η Yin Yoga, το Bungee κ.α Η Μελίνα διοργανώνει διάφορα εκπαιδευτικά workshop, γιόγκα retreats αλλά και διάφορα εκπαιδευτικά παγκοσμίως, ενσωματώνοντας και μεταδίδοντας όλες τις μεθόδους που η ίδια έχει διδαχθεί. Διδάσκει επίσης για το Ινστιτούτο Shri Gaia από το 2016 καθώς έχει υπάρξει και βοηθός διδασκαλίας στις εκπαιδεύσεις των δασκάλων του Ινστιτούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επίσης έχει παρουσιαστεί και σε διεθνείς εκδηλώσεις γιόγκα όπως είναι το «The Elysia Yoga Convention».

Όπως η ίδια πιστεύει η διαρκής αναζήτηση και η ανάπτυξη είναι οι τεχνικές όπλα, με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν ώστε να ξεπεράσουν προσωπικούς περιορισμούς, που οι ίδιοι έχουν θέσει στους εαυτούς τους. Όλες οι μορφές άσκησης και έκφρασης φάνηκαν εξαιρετικά ωφέλιμες για την προσωπική της ανάπτυξη και πρόσφατα επεκτάθηκε σε περισσότερες ελεύθερες μορφές έκφρασης, όπως για παράδειγμα είναι ο εκστατικός χορός. Η Μελίνα εντάσσει στα μαθήματα και τα εκπαιδευτικά της, όλες τις μορφές άσκησης που έχει μάθει. Έχει μια διασκεδαστική, μη δογματική, ανάλαφρη προσέγγιση στη διδασκαλία και την εξάσκηση της γιόγκα. Η εσωτερική γαλήνη και η χαρά είναι στόχοι της και τα μαθήματα της είναι η απόλυτη έκφραση αυτών!

Κατερίνα Πιτσαλίδου

Η Κατερίνα Πιτσαλίδου ξεκίνησε τις σπουδές της το 2010 στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α) από το οποίο αποφοίτησε το 2016 με δύο ειδικότητες, στην Ορχηστική και την Ρυθμική Γυμναστική.
Παράλληλα, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια παίρνοντας πιστοποιήσεις σε αντικείμενα του Fitness που ήθελε να εξελιχθεί όπως : Pilates, Pilardio, Fitness Dance, Acro-Υoga, Aerobic κ.α

Η αγάπη της για τα εναέρια αθλήματα ξεκίνησε το 2012, όταν ξεκίνησε να διδάσκεται Pole Dancing, το οποίο σήμερα διδάσκει η ίδια.

Το 2016 παρήγγειλε το πρώτο της πανί από την εταιρεία Salachi, χωρίς να έχει, όπως λέει η ίδια, την παραμικρή ιδέα για το πως κάνουν Aerial Yoga. Απλά θυμάται ότι το κρέμασε και ξεκίνησε να κάνει ότι έβλεπε σε διάφορα βίντεο. Όταν κατάλαβε ότι εξελίσσεται γρήγορα στα πανιά, πήρε την απόφαση να πάρει το πτυχίο της Aerial Yoga, ώστε να ξεκινήσει να το διδάσκει.

Τώρα εργάζεται σε δύο συλλόγους σαν προπονήτρια Ρυθμικής γυμναστικής και παραδίδει ιδιαίτερα σε δικό της προσωπικό χώρο.

Όπως λέει και η ίδια, έχοντας τόσο μεγάλη αγάπη για τον εναέριο κόσμο, "Όλοι πρέπει να δοκιμάσουν να πετάξουν έστω μια φορά στη ζωή τους".

Αναστασία Μπουτσικάκη

H Αναστασία Μπουτσικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.

Ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία καθώς έκανε πρωταθλητισμό στο άθλημα του τένις

Σε ηλικία 18 χρονών ανακάλυψε τη Yoga ως ασκούμενη και μετά από 10 χρόνια και τη γέννηση των δυο της παιδιών αποφάσισε να εκπαιδευτεί πάνω στο αγαπημένο της χόμπι.

Φοίτησε στη σχολή Yoga Academy δίπλα στην Έβελυν Ζώτου και έγινε πιστοποιημένη δασκάλα Yoga παγκοσμίως (E-RYT200) και δασκάλα Aerial Yoga.

Όλο τον χρόνο διδάσκει σε workshops με διάφορη θεματολογία πάντα πάνω στο αντικείμενό της και κατά καιρούς διδάσκει και σε διάφορους χώρους, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με το γυναικείο περιοδικό «The Body Magazine» του εκδοτικού οίκου Dousis Com.

Υρώ Ακριβίδη

Η Υρώ Ακριβίδη έχει σπουδάσει στο τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες την οδήγησαν στον χώρο του θεάτρου όπου αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Κάλβου – Καλαμπόκη ¨Αθηναϊκή Σκηνή¨.
Η αγάπη της για το θέατρο εκφράστηκε με μια ολιστική προσέγγιση καθώς ήταν το μέσο για να επικοινωνήσει με τους άλλους κάνοντας τους να νοιώσουν όμορφα.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ρυθμική, τον χορό το μπάσκετ και το τένις. Μετά τις σπουδές της αποφάσισε να διαθέσει περισσότερο χρόνο για αυτοβελτίωση και έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στην άσκηση του σώματος και του πνεύματος, αποφάσισε να γνωρίσει την Υoga.
Η συνέχεια ήταν δυναμική:
Το 2011 βρέθηκε δίπλα στο Μιχάλη Φιλίνη, όπου και μέσα από την ενεργή ενασχόληση εμβάθυνε την γνώση της γύρω από τα μυστικά της Υoga. Το 2012 ανακάλυψε την εμπειρία της Aerial, πρωτοπορώντας, καθώς ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν ενεργά στην Ελλάδα.
Ακολούθησαν σπουδές - μετεκπαιδεύσεις σε πιο δυναμικά προγράμματα καθώς και σπουδές χορού. Δάσκαλοι της είναι η Χριστίνα Μάτση, η Ειρένα Γρηγοράτου, η Τάνια Σαϊτη, η Mαρία Μπάστα, η Μαρία Μαγκανάρη, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος,και η Χριστίνα Πανταζοπούλου.
Σήμερα είναι πιστοποιημένη E-RYT, RCYT, YACEP Yoga Instructor από τον Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance.
Διδάσκει Yoga, Yoga Kids, Yoga Prenatal,Nidra Yoga, Aerial Yoga, Aerial Yoga Swings, Aerial Yoga Kids, Αerial Pilates, Pilates Mat, Pilates Reformer, Flexibility.
Σκοπός της είναι ο κάθε ασκούμενος, μέσα από μια ολιστική εμπειρία να έρθει πιο κοντά στον εαυτού του και να ξεπεράσει τα όρια του αλλάζοντας προς το καλύτερο την ζωή του.
Από το 2014 διατηρεί ένα μοντέρνο Fitness Studio στην περιοχή του Ταύρου, το Discover My Great Good Place που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του επιτυχημένου the Concept Tavros. Ένας χώρος που φτιάχτηκε με προσοχή στην λεπτομέρεια και υπόσχεται ότι θα ανοίξει νέα μονοπάτια προκειμένου να ανακαλύψεις τους δικούς σου στόχους, τις δικές σου ικανότητες, την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
Τα πάντα είναι εναλλαγή και όχι σταθερότητα. Σε περιμένει να το ανακαλύψεις μαζί της !
Και κυρίως να ανακαλύψεις τις εναέριες προπονήσεις... καθώς όπως της αρέσει να λέει "είναι κρίμα εσύ να μείνεις στο έδαφος, όταν μπορείς να πετάξεις!"

Χρυσάνθη Σολωμονίδου

H Χρυσάνθη Σολωμονίδου έχει σπουδάσει Επιστήμη της Ψυχολογίας στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αγάπη της για την αιώρηση και τη Yoga την ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Kids Yoga & Aerial Kids Yoga TT (90H), στη Σχολή GARUDA PLAYS & FLIES και στην Aerial Yoga TT (60H), στη Σχολή AERIALIFE.
Σήμερα συνεργάζεται με γνωστά στούντιο στην Αθήνα: στην Pada Yoga ως Kids Yoga & Aerial Kids Yoga, Aerial Dance και Aerial Acrobatics instructor, στον Πάνω Σκύλο ως Kids Yoga και Aerial Yoga instructor αλλά και ως εκπαιδευτικός, στοχεύοντας στη μελέτη, στη δημιουργική απασχόληση και στη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου.

Έχει συμμετάσχει σε Ημερίδες με θέματα: “Πένθος: Θεραπευτική διαδικασία”, “Γνωσιακή θεραπεία της κατάθλιψης”, υπό την αιγίδα του NEW YORK COLLEGE EURO – AMERICAN EDUCATION στην Αθήνα, “Διαχείριση προβλημάτων στην παιδική & εφηβική ηλικία” από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, καθώς και στο Δεύτερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Γενικό Νοσοκομείο, Κοινωνία και Ψυχιατρική” στα Ιωάννινα. Όπως λέει η ίδια: «Η επιλογή μου να εντάξω στην εκπαιδευτική μου κατάρτιση την Παιδική Yoga εμπλουτίζει τα παιδαγωγικά μου εργαλεία με αποτέλεσμα έναν δημιουργικό συνδυασμό.»

Βρεφονηπιακός Σταθμός Πρωτοβαδίσματα

Τα Πρωτοβαδίσματα μας είναι ένας νεόδμητος, μοντέρνος, σύγχρονος και άρτια εξοπλισμένος βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί βρέφη σχεδόν από 6 μηνών έως παιδιά νηπιαγωγείου 6 ετών. Το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα βασίζεται στην ενσυναίσθηση, την ελεύθερη δημιουργικότητα, στο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στο παιδί και τις δυνατότητές του, στην ελευθερία κίνησης και έκφρασης, στο βιωματικό τρόπο μάθησης και στην κατάκτηση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Στους όμορφους χώρους μας τα παιδιά συνδιαλέγονται και ανταλλάσσουν ιδέες.

Μεγάλη έμπνευση στο παιδαγωγικό μας έργο είναι η παιδαγωγική και η φιλοσοφία της Μαρίας Μοντεσσόρι. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μαθητές και στους γονείς τους. Βασική αρχή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό χώρο, με την άμεση συμμετοχή των γονέων στην καθημερινότητα των παιδιών και να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα υποστηρίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και εξατομικευμένα.

Eνα κεντρικό κομμάτι της παιδαγωγικής δουλειάς μας με τα παιδιά είναι αφενός η γνώση που έχουμε γύρω από το παιδί και την παιδική ηλικία, αλλά και η παρατήρηση ως ένα επιστημονικό εργαλείο, μια μέθοδος. Παρατηρούμε για να διακρίνουμε τα πραγματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, ασκούμαστε στο να βλέπουμε τις μικρές λεπτομέρειες που θα μας οδηγήσουν στην ουσία και δεν θα μείνουμε στην επιφάνεια αλλά θα εμβαθύνουμε σε αυτά που έχουν σημασία. Με βαθιά συνείδηση και ευαισθητοποίηση για το παιδί ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξής τους.

AMBASADOR-AERIAL-YOGA

Μαρία Μαγκανάρη

Η Μαρία Μαγκανάρη, διδάσκει Εναέρια Yoga από το 2012, σχεδόν από την πρώτη της «εμφάνιση» στην Ελλάδα, με έμπνευση και καθοδήγηση από την πρώτη διδάξασα, Tanya Popovic.

Στις σχολές της (Siddhi Yoga Shala / Πάνω Σκύλος) και στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που καθοδηγεί (AeriaLife The Teacher Training / AeriaLife LevelUp ,με τον συνάδελφό της Γιάννη Καρβέλη και Garuda Flies – Παιδική Εναέρια Yoga), ο ασκούμενος θα βρει τον τρόπο και το δρόμο για να «απογειώσει» την πρακτική του, μετατρέποντάς τη σε παιχνίδι. Όπως ακριβώς ένα παιδί, που χωρίς να δίνει τον τίτλο της «άσκησης», ξέρει να «πετά», να κυλά, να«ακροβατεί», έτσι και ο μαθητής της Aerial Yoga, θα πειραματιστεί και θα λογαριαστεί με το παιδί μέσα του.

Στο εναέριο παιχνίδι, δεν υπάρχουν νικητές.
Στοιχεία επικοινωνίας:

Χριστίνα Αναγνώστου

Η Χριστίνα Αναγνώστου ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ξεκίνησε ενόργανη γυμναστική. Γνώρισε τη Yoga στα φοιτητικά της χρόνια όσο ακόμη σπούδαζε Εικαστικός με ειδικότητα στη Γλυπτική. Η συνεχής αναζήτηση του Σώματος και του Πνεύματος την οδήγησε στο μονοπάτι της διδασκαλίας που εμπνέει τη Γνώση και την Αλλαγή. Μέσα από την εκπαίδευση της στη Yoga και Aerial Yoga και τις πρώτες της διδασκαλίες, άρχισε να γνωρίζει και να μεταδίδει την αγάπη για το σώμα.

Στη συνέχεια θέλησε να κατανοήσει βαθύτερα τις λειτουργίες του σώματος και την αποκατάστασή του. Με περαιτέρω εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Yoga Therapy και την Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών, άρχισε να εργάζεται σε φυσικοθεραπευτήριο με βασικό εγχειρίδιο τη Yoga και την Αιώρηση που προσφέρει η Αιώρα. Η πρακτική προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε ασκούμενου και αποτελεί μια ολιστική θεραπεία.

Για εκείνη η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα μας, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο δάσκαλο. Άλλωστε η διδασκαλία είναι πρωτίστως μαθητεία.

Εργοθεραπεία

Σάββας Κελλίδης

Το “Κίνητρο και Κίνηση” είναι ένα Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, που σκοπό έχει να παράγει σύγχρονες μεθόδους παρέμβασης σε παιδιά με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του ως και τη μετεφηβική ηλικία σχεδιάζονται και παρέχονται εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα, προκειμένου το παιδί να λειτουργήσει στις καθημερινές του ανάγκες και να συμμετέχει μέσα στο κοινωνικό σύνολο (International Classification of Functioning, World Health Organization).

Ο Ambassador μας από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Κίνητρο και Κίνηση: Σάββας Κελλίδης

Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Η Αγγελική Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ψυχολόγος στο επάγγελμα, με μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία και πιστοποιημένη CBT θεραπεύτρια για παιδιά και του ενηλίκους. Απο το 2006 διαθέτει το ιδιωτικό της γραφείο “Ψυχολογική Υποστήριξη Ανηλίκων και Ενηλίκων”, στο οποίο εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια με παιδιά και μεγάλους.

Παράλληλα, διοργανώνει συνέδρια για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία, κυρίως απευθυνόμενη σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σχολεία. Η Αγγελική Παναγιωτοπούλου έχει συμμετάσχει στην σύνταξη επιστημονικών βιβλίων καθώς και σε διάφορες έρευνες, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, που αφορούν τις μεθόδους πρόωρης αντιμετώπισης διαφόρων αναπτυξιακών διαταραχών.

Μαζί με την γιόγκα εκπαιδεύτρια Χριστίνα Μάτση, έχουν δημιουργήσει ένα γιόγκα τμήμα με όνομα “Yoga Hugs Special Kids”, στο οποίο καθοδηγούν ομάδες ανθρώπων αλλά και μεμονωμένα άτομα παραδίδοντας τους γιόγκα μαθήματα που είναι ευεργετικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κατερίνα Χατζάκη

Η Κατερίνα εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και διατηρεί τον δικό της χώρο, το Levitate Wellness Studio, στο οποίο διδάσκει Aerial Yoga, Aerial Dance, Barre καθώς και Pilates Mat & Equipment της γνωστής μεθόδου BASI Pilates.

Από 5 ετών ξεκίνησε το κλασσικό μπαλέτο που είναι και η μεγαλύτερη αγάπη της. Εκπαιδεύτηκε με το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (ARAD) και εργάστηκε ως επαγγελματίας χορέυτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2010 μέχρι το 2014. Σε αυτό το διάστημα χόρεψε σε διάφορες διοργανώσεις, περιοδείες και φεστιβάλ στην Ευρώπη και δούλεψε με χορογράφους όπως ο Henry Oguike, o Rui Lopes Graca, o Peter Darrell CBE, η Malgorzata Dzierzon, ο Rosyton Maldoom OBE κ.α. Παράλληλα δίδασκε χορό σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές στην Σκωτία και συμμετείχε ως μοντέλο στην δημιουργία του βιβλίου ‘’Βασικές Αρχές Ιατρικής του Χορού’’, καθώς επίσης και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Επιστήμης και Εκπαίδευσης του Χορού στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια χορού με εγκεκριμένους επαγγελματίες του χώρου όπως οι: Netherlands Dance Theatre 2, Scottish Dance Theatre, Akram Khan Company, Stephen Pelton, Avatara Ayuso, Kerry Nicholls, The Cunningham Dance Faculty κ.α.

Ακόμα, έχει λάβει διάφορες υποτροφίες για σπουδές πάνω στον χορό συμπεριλαμβανομένων των: ‘’Dancer’s Emerging Bursary Scheme’’ του Εθνικού Κέντρου Χορού της Σκωτίας, ‘’Τhe Arts Trust Scotland Award’’ και ‘’Professional Development Awards by Creative Scotland’’.

Η Aerial Yoga μπήκε στην ζωή της το 2015 επιστρέφοντας στην Ελλάδα και αποτέλεσε το έναυσμα για την δημιουργία της δικιάς της επιχείρησης αργότερα με αντικείμενο όλες τις αγαπημένες τις πρακτικές. Εκπαιδεύτηκε αρχικά στη σχολή Ευ Ζειν με την Σοφία Χατζηπαναγιώτου και την Κατερίνα Ζάννα και στη συνέχεια με τη Μαρία Μαγγανάρη. Το 2018 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στη μέθοδο BASI Pilates με τα NYSY Studios, αποκτώντας αρχικά το δίπλωμα διδασκαλίας για Mat Pilates και κατά την περίοδο 2022-2023 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και στα μηχανήματα. Έχει εξειδικευτεί στην διδασκαλία του πιλάτες για εγκυμοσύνη και αποκατάσταση μετά τον τοκετό, για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς και για την διδασκαλία του πιλάτες στην Τρίτη ηλικία.

Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφιερώθηκε όμως στην αγάπη της για την σωματική υγεία και ευεξία, προσπαθώντας να βοηθήσει την ίδια και τους μαθητές της να συνδεθούν καλύτερα με τον εαυτό τους, με το σώμα τους και με τον υπόλοιπο κόσμο. Της αρέσει να παραμένει πάντα μαθήτρια και γι αυτό φροντίζει να παρακολουθεί τακτικά διαδικτυακά και δια ζώσης μαθήματα και σεμινάρια με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, να ενημερώνεται για την δουλειά της και να εξελίσσεται συνεχώς επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.