Skip to main content

Aerial Yoga: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι Aerial Yoga;

Η Aerial Yoga είναι ένα είδος άσκησης που συνδυάζει τις γνωστές θέσεις (asanas) της Υoga, με την ενδυνάμωση του σώματος που προσφέρει η Αιώρηση, δηλαδή η εκτός εδάφους προπόνηση, αφού ο ασκούμενος βρίσκεται σε μια αιώρα. Οι σχολές της Εναέριας Yoga είναι: η Κλασική (συνδυασμός yoga και ακροβατικής), η Antigravity (εστιάζει περισσότερο στις ακροβατικές ασκήσεις) και η Unnata Aerial Yoga (χρησιμοποιούμε αιώρα, αλλά δίνουμε έμφαση στις ιδιότητες της Yoga).

Ποια είναι τα οφέλη της Aerial Yoga;

Η Αιώρηση ως μορφή άσκησης έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μερικά από αυτά είναι:

Μυϊκή ενδυνάμωση

-Ενδυνάμωση του κέντρου σώματος (core)

-Ορθοσωμία

-Αποσυμπίεση των σπονδύλων και πλήρης διάταση της σπονδυλικής στήλης

-Ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους

-Βελτιωμένη οξυγόνωση του εγκεφάλου

-Καλύτερη καρδιακή λειτουργία

-Ρύθμιση ορμονικού συστήματος

-Αφύπνιση της ιδιοδεκτικότητας, της δυνατότητας του κεντρικού νευρικού μας συστήματος να φέρνει σε επαφή τα διάφορα τμήματα του σώματος, σε σχέση με τον χώρο και την κίνησή τους μέσα σε αυτόν.

-Ευεξία και Αυτοπεποίθηση, χάρη στο αίσθημα ελευθερίας που προσφέρει η εναέρια άσκηση και οι προκλήσεις της.

Μπορώ να κάνω;

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης απευθύνεται σε όλους, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη επαφή με τη Yoga ή την εναέρια άσκηση. Ωστόσο, η Aerial Yoga αντενδείκνυται σε ανθρώπους με υπέρταση ή γλαύκωμα, σε εγκύους, καθώς και σε άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση.

Λίγα λόγια από την Ειδικό…

H Aerial Yoga είναι το αποτέλεσμα συνδυασμού των βασικών και εδραιωμένων τεχνικών της Yoga, με την ανάλαφρη και διασκεδαστική δομή της φυσικής ενδυνάμωσης, όπως αυτή συμβαίνει στις ακροβατικές τέχνες. Πρόκειται για έναν μοντέρνο τρόπο άσκησης με τη χρήση τεχνικού υφάσματος ειδικής κατασκευής και βοηθά τον ασκούμενο, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο, να βιώσει την αίσθηση απώλειας της βαρύτητας ως σύμμαχο της ενδυνάμωσης και διασκέδασης του!
Η αίσθηση και εμπειρία της αιώρησης δοκιμάστηκε και καθιερώθηκε πολλά χρόνια πριν από έναν σπουδαίο Δάσκαλο της Yoga, τον B.K.S. Iyengar, ο οποίος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη τεχνική βοηθά στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, στη βελτίωση της στάσης του σώματος και στην ανάπτυξη ευλυγισίας, σε περιοχές που διατείνονται δυσκολότερα στο έδαφος.
Σε ένα μάθημα Aerial Yoga οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στην αιώρα (hammock) και είναι σημαντικό να καθοδηγούνται από έμπειρο εκπαιδευτή. Περιλαμβάνουν θέσεις ενδυνάμωσης, όρθιες στάσεις, αναστροφές, στρέψεις και ακροβατικά στοιχεία, ενώ τελικά ο μαθητής βιώνει τη μοναδική εμπειρία της βαθιάς χαλάρωσης μέσα στο ύφασμα, που θα δώσει στο σώμα και το νου τον χρόνο και τον τρόπο να αφεθεί σε ένα … «ανάλαφρο σύμπαν» !

Oι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στην Aιώρα (hammock) και περιλαμβάνουν θέσεις ενδυνάμωσης, όρθιες στάσεις, αναστροφές, στρέψεις και ακροβατικά στοιχεία, ενώ τελικά ο μαθητής βιώνει τη μοναδική εμπειρία της βαθιάς χαλάρωσης μέσα στο ύφασμα, που θα δώσει στο σώμα και το νου τον χρόνο και τον τρόπο να αφεθεί σε ένα ... «ανάλαφρο σύμπαν»

Μαρία Μαγκανάρη

AMBASADOR-AERIAL-YOGA

AMBASADOR-AERIAL-YOGA

Γνωρίστε την Ambassador μας

Η Μαρία Μαγκανάρη, διδάσκει Εναέρια Yoga από το 2012, σχεδόν από την πρώτη της «εμφάνιση» στην Ελλάδα, με έμπνευση και καθοδήγηση από την πρώτη διδάξασα, Tanya Popovic.

Στις σχολές της (Siddhi Yoga Shala / Πάνω Σκύλος*) και στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που καθοδηγεί (AeriaLife The Teacher Training / AeriaLife LevelUp ,με τον συνάδελφό της Γιάννη Καρβέλη και Garuda Flies – Παιδική Εναέρια Yoga*), ο ασκούμενος θα βρει τον τρόπο και το δρόμο για να «απογειώσει» την πρακτική του, μετατρέποντάς τη σε παιχνίδι. Όπως ακριβώς ένα παιδί, που χωρίς να δίνει τον τίτλο της «άσκησης», ξέρει να «πετά», να κυλά, να «ακροβατεί», έτσι και ο μαθητής της Aerial Yoga, θα πειραματιστεί και θα λογαριαστεί με το παιδί μέσα του.
Στο εναέριο παιχνίδι, δεν υπάρχουν νικητές.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Website: mariamaganariyoga.com | garudakidsyoga.com | aerialife.com