Αerial Sling: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι Aerial Sling;

To Aerial Sling ανήκει στην οικογένεια των εναέριων τεχνών και όπως ορίζει και η ονομασία του πρόκειται για μια κούνια από ύφασμα, στην οποία μπαίνουμε ολόκληροι μέσα (όπως θα μπαίναμε σε μια αιώρα) με σκοπό να εκτελέσουμε διάφορες θέσεις και φιγούρες.

Τα Aerial Slings Salachi έχουν δημιουργηθεί από ύφασμα για Aerial Yoga (100% NYLON 40 DENIER TRICOT), το οποίο χαρακτηρίζεται από τη «μεταξένια» υφή του, την ελαστικότητα και αντοχή του, βοηθώντας τον ασκούμενο να επιδοθεί σε παρόμοιες φιγούρες με εκείνες του Trapeze και από συγκεκριμένο ύψος, με εκείνες των Aerial Silks.

Ποια είναι τα οφέλη του Aerial Sling;

Τα οφέλη του Aerial Sling δεν αφορούν μόνο την καλή φυσική κατάσταση που επιτυγχάνεται μέσα από το συγκεκριμένο είδος άσκησης, αλλά και την πνευματική μας ευεξία.
Με την πάροδο του χρόνου το σώμα μας αποκτά ευλυγισία, αντοχή και άψογη φυσική κατάσταση. Επιπλέον, λόγω του βαθμού δυσκολίας που υπάρχει σε αρκετές φιγούρες, η επίτευξή τους αναπτύσσει το αίσθημα αυτοπεποίθησης και εκτίμησης των δυνατοτήτων μας, ενώ συγχρόνως μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε καλλιτεχνικά ως «ιπτάμενοι» χορευτές πια και όχι ως απλοί ασκούμενοι.

Μπορώ να κάνω;

Ο καθένας από εμάς μπορεί να ασχοληθεί με το Aerial Sling, αφού υπάρχουν τμήματα αρχαρίων σε πολλά στούντιο/γυμναστήρια, όπου κανείς μπορεί να ξεκινήσει από τα βασικά και να μάθει να εξοικειώνεται με το ύφασμα και την αιώρηση. Είναι ιδανικό για όσους έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τις εναέριες τέχνες, γιατί λόγω της κατασκευής του παρέχει στήριξη και ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί τεχνική και δύναμη (σε αντίθεση με τα Aerial Silks).

Λίγα λόγια από την Ειδικό…

«Το Aerial Sling-Hammock ή Swing ανήκει στην κατηγορία των εναέριων ακροβατικών και είναι βαθιά επηρεασμένο από το Trapeze, μια εναέρια τέχνη διαδεδομένη από πολύ παλιά στον χώρο του τσίρκου. Η χρήση αυτού του υφάσματος σε μορφή κούνιας πλέον είναι πολλαπλή καθώς το συναντάμε στην Aerial Yoga, στην ακροβατική τέχνη αλλά και στο Aerial Dance. Το Aerial Sling μπορεί να είναι στατικό ή περιστρεφόμενο και η διαφορά του με την Aerial Yoga είναι ότι σε ιδανικές συνθήκες απαιτείται ένα αξιόλογο ύψος για την εκτέλεση των ασκήσεων και των drops. Είναι μια προσιτή εναέρια τέχνη για το ευρύ κοινό καθώς το ύφασμα «αγκαλιάζει» το σώμα φυσικά. Παρόλα αυτά, προσφέρει ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος (ιδιαίτερα του κέντρου του κορμού-core) καθώς και ευλυγισία, τα οποία ενεργοποιούνται κατά την εκτέλεση των ασκήσεων».

Η χρήση αυτού του υφάσματος σε μορφή κούνιας, πλέον είναι πολλαπλή, καθώς το συναντάμε στην Aerial Yoga, στην ακροβατική τέχνη αλλά και στο Aerial Dance

Εύα Σπύρου

Αerial Sling

Γνωρίστε την Ambassador μας

Με αφετηρία τις σπουδές της στην κοινωνική εργασία (κοινωνική λειτουργός), η Εύα Σπύρου σύντομα στράφηκε στην μαθητεία της Yoga και την Εσωτερική Φιλοσοφία με δάσκαλο τον Γιάννη Ανδριανάτο (ρητορικός κύκλος), παρακολουθώντας μαθήματα Yoga, Διαλογισμού και Ρητορικής. Ως ανήσυχο πνεύμα και με σταθερή επιθυμία τη συνεχόμενη απόκτηση ουσιαστικής γνώσης, ο επόμενος σταθμός της είναι η Άννα Ζώρζου και το εκπαιδευτικό της, Yogaworks.

Εκπαιδεύτηκε στο Thai Yoga Massage και την Αγιουβερδική μάλαξη στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Συνέχισε την εκπαίδευσή της σε προγράμματα Aerial Kids, Aerial Yoga Beginner και Aerial Υoga Αdvanced, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ενεργή ενασχόληση με άλλες εναέριες τέχνες, όπως το Pole Dance και το Aerial Hoop. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση Gymnastics Training and Handstand, με την Αργυρώ Κανελλοπούλου.

Επίσημη παρουσίαση της δουλειάς της πάνω στις Yoga και Partner Υoga Acrobatics σε συνεργασία με την ομάδα της έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών Τεχνών που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πλέον δραστηριοποιείται με τη διδασκαλία και παράδοση σεμιναρίων, στα αντικείμενα Yoga και Aerial Dance (Hammock Sling).

Διδάσκει στο δικό της χώρο, Vertical Arts, καθώς και στο Αerial Fusion στο Μαρούσι και στην Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών.

Όπως η ίδια αναφέρει σχετικά με την τέχνη του Aerial Dance:

«Μεγάλο μέρος του εσωτερικού μας δυναμικού μπορεί να εκφραστεί και να θεραπευτεί μέσω του εναέριου χορού και της κίνησης. Σαν να συνδέουμε τα σκόρπια κομμάτια ενός παζλ για τη σύνθεση του δικού μας εαυτού. Μια σύνθεση η οποία οδηγεί στη δημιουργία τέχνης.»

Στοιχεία επικοινωνίας:
Website: evaspyrou.gr