Skip to main content

Aerial Dance & Acrobatics: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τι είναι Aerial Dance & Acrobatics;

Το Aerial Dance & Acrobatics είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης που συνδυάζει εντυπωσιακές πράξεις με μυϊκή δύναμη. Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ασκηθούν εκτός των περιορισμένων επιλογών γυμναστηρίου και ανάλογα με το επίπεδο ή το αποτέλεσμα που επιθυμεί κάποιος, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά είδη Aerial Dance & Acrobatics.

Ποια είναι τα οφέλη του Aerial Dance & Acrobatics;

Το Aerial Dance & Acrobatics συνδυάζει τη δύναμη των μυών, την ευελιξία και την αντοχή με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς διεξάγεται στον αέρα. Διαφέρει από τα συμβατικά αθλήματα και προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση. Το Aerial Dance & Acrobatics ενισχύει κυρίως τον πυρήνα, αλλά βελτιώνει επίσης την πρόσφυση και τη δύναμη του ραχιαίου μυός και την ευελιξία της περιοχής των ώμων. Τέλος, ορισμένοι από τους μυς των ποδιών μας που συνήθως παραμελούνται σε μια συμβατική προπόνηση, όπως οι μύες του ισχίου, οι απαγωγείς και οι προσαγωγείς, ενεργοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακουφίζεται ο πόνος της οσφυϊκής μοίρας, του γόνατος ή της κνήμης.

Μπορώ να κάνω;

Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνεδρία Aerial Dance & Acrobatics, καθώς υπάρχουν μαθήματα αρχαρίων σε πολλά στούντιο / γυμναστήρια που κάποιος μπορεί εύκολα να ξεκινήσει από τα βασικά και να μάθει πώς να εξοικειωθεί με το ύφασμα, αλλά κυρίως με το ύψος. Ωστόσο, η προηγούμενη εμπειρία με γιόγκα, γυμναστική, μπαλέτο ή οποιοδήποτε είδος προπόνησης που προσφέρει ευελιξία και ισχυρό πυρήνα θεωρείται πλεονέκτημα.

Λίγα λόγια από την Ειδικό…

«Όσον αφορά τον Aerial Dance & Acrobatics, αυτό που ενθουσιάζει όλους είναι η όμορφη, αρμονική ροή που δημιουργείται από το συνδυασμό διαφόρων ασκήσεων (combos και tricks). Τα πλεονεκτήματα του Aerial Dance, εκτός από την εντατική προπόνηση, είναι η καλλιέργεια εμπιστοσύνης, η φαντασία και η ενίσχυση της εστίασης, η εσωτερική έκφραση και, ως αποτέλεσμα, η ελευθερία στην κίνηση, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως εμποδίζεται στους περισσότερους από εμάς ».

Τα πλεονεκτήματα του Aerial Dance, εκτός από την εντατική προπόνηση, είναι η καλλιέργεια εμπιστοσύνης, η φαντασία και η ενίσχυση της εστίασης, η εσωτερική έκφραση και, κατά συνέπεια, η ελευθερία κινήσεων.

Έυα Σπύρου

Γνωρίστε την Ambassador μας

Με αφετηρία τις σπουδές της στην κοινωνική εργασία (κοινωνική λειτουργός), η Εύα Σπύρου σύντομα στράφηκε στην μαθητεία της Yoga και την Εσωτερική Φιλοσοφία με δάσκαλο τον Γιάννη Ανδριανάτο (ρητορικός κύκλος), παρακολουθώντας μαθήματα Yoga, Διαλογισμού και Ρητορικής. Ως ανήσυχο πνεύμα και με σταθερή επιθυμία τη συνεχόμενη απόκτηση ουσιαστικής γνώσης, ο επόμενος σταθμός της είναι η Άννα Ζώρζου και το εκπαιδευτικό της, Yogaworks.

Εκπαιδεύτηκε στο Thai Yoga Massage και την Αγιουβερδική μάλαξη στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Συνέχισε την εκπαίδευσή της σε προγράμματα Aerial Kids, Aerial Yoga Beginner και Aerial Υoga Αdvanced, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ενεργή ενασχόληση με άλλες εναέριες τέχνες, όπως το Pole Dance και το Aerial Hoop. Τέλος, έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση Gymnastics Training and Handstand, με την Αργυρώ Κανελλοπούλου.

Επίσημη παρουσίαση της δουλειάς της πάνω στις Yoga και Partner Υoga Acrobatics σε συνεργασία με την ομάδα της έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πολεμικών Τεχνών που έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πλέον δραστηριοποιείται με τη διδασκαλία και παράδοση σεμιναρίων, στα αντικείμενα Yoga και Aerial Dance (Hammock Sling).

Διδάσκει στο δικό της χώρο, Vertical Arts, καθώς και στο Αerial Fusion στο Μαρούσι και στην Ολυμπιακή Φλόγα Αχαρνών.

Όπως η ίδια αναφέρει σχετικά με την τέχνη του Aerial Dance:

«Μεγάλο μέρος του εσωτερικού μας δυναμικού μπορεί να εκφραστεί και να θεραπευτεί μέσω του εναέριου χορού και της κίνησης. Σαν να συνδέουμε τα σκόρπια κομμάτια ενός παζλ για τη σύνθεση του δικού μας εαυτού. Μια σύνθεση η οποία οδηγεί στη δημιουργία τέχνης.»

Στοιχεία επικοινωνίας:
Website: evaspyrou.gr