5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα Salachi Yoga Blocks! - Salachi Skip to main content

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τα Salachi Yoga Blocks!

Αν ο τρόπος που προτιμάτε να ασκείστε είναι η γιόγκα, ήδη γνωρίζετε ότι τα Yoga Blocks μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σας φίλος σε κάθε σας προπόνηση. Αν πάλι δεν το γνωρίζετε, μπορούμε να σας προτείνουμε πώς να εντάξετε αυτό το μοναδικό εργαλείο στην καθημερινή σας άσκηση.

To Salachi Yoga Block είναι ένα εργαλείο στήριξης που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους ασκούμενους. Πολλοί θεωρούν ότι ένα βοήθημα yoga μπορεί να είναι περιττό για το επίπεδο που βρίσκονται, όμως αυτό καταρρίπτεται αν σκεφτούμε ότι το Yoga Βlock μπορεί να αλλάξει τελείως την ένταση αλλά και την δυναμική μιας άσκησης.

Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές στάσεις Yoga, που συνδυάζονται απόλυτα με τα σταθερά Salachi Yoga Blocks από φελλό!

Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε στάση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σταθερό δάπεδο και επιβεβαιώστε την σταθερότητα των Yoga Blocks σας.

1. Balasana – στάση του παιδιού
Η στάση του παιδιού είναι μια ξεκούραστη στάση, με πολλά οφέλη για το σώμα αφού προσφέρει μυϊκή αποκατάσταση. Σε μερικούς μπορεί να φανεί λίγο δύσκολη λόγω του σημείου που ακουμπάει το κεφάλι.

Για αρχάριους:


Τοποθετήστε ένα block κάτω από το μέτωπό σας (ή στο κενό μεταξύ των φρυδιών σας).

Για προχωρημένους:


Τοποθετήστε τους βραχίονες ή τους αγκώνες σας σε δύο yoga blocks για να καταφέρετε μια καλή διάταση κατά μήκος του χεριού και στο στήθος.

2. Adho Mukha Svanasana – στάση του κάτω σκύλου
Μια ιδιαίτερα θεραπευτική στάση, η στάση του κάτω σκύλου βοηθά στην ευεξία και προσφέρει το απόλυτο stretching. Ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να είναι απαιτητική, καθώς χρειάζεται δύναμη στο πάνω μέρος του σώματος, και το κεφάλι πρέπει να ισορροπεί στον αέρα στην προέκταση του κορμού.

Για αρχάριους:


Χρησιμοποιήστε τα block κάτω από τις παλάμες σας και μετατοπίστε το βάρος στα πόδια για να μειώσετε την πίεση στους καρπούς σας.

Για προχωρημένους:


Τοποθετήστε τα block κάτω από τα πόδια σας ή τοποθετήστε τα block σε έναν τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε τα πόδια σας πάνω τους για μεγαλύτερη σταθερότητα.

3.Uttanasana – στάση της όρθιας τσιμπίδας
Τα blocks μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και στη στάση της όρθιας τσιμπίδας

Για αρχάριους:


Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας (χωρίς να βάζετε πολύ βάρος στα χέρια σας) σε όποια επιφάνεια του block θέλετε και λυγίστε τα γόνατά σας ελαφρά αν θέλετε.

Για προχωρημένους:


Τοποθετήστε ένα πόδι σε κάθε block σε απόσταση ώμων και ακουμπήστε με τα δάχτυλα σας το έδαφος.

4.Utthita Trikonasana – στάση τρίγωνο
Η στάση τρίγωνο έχει πολλά οφέλη αλλά μπορεί να αποκτήσει ένα βαθμό δυσκολίας για όσους έχουν ευαισθησία στη μέση. Τα blocks μπορούν να διευκολύνουν αυτή τη στάση.

Για αρχάριους:


Τοποθετήστε ένα block κάτω από το κάτω χέρι σας για πρόσθετη υποστήριξη.

Για προχωρημένους:


Κρατήστε ένα block στα χέρια σας και πιέστε το ενώ οι δικέφαλοί σας περνούν από το πλάι του κεφαλιού σας. Έτσι θα καταφέρετε μια μη υποστηριζόμενη στάση τριγώνου.

5. Ustrasana (Camel Pose) – στάση της καμήλας
Τα blocks μας βοηθούν στο να εξασκηθούμε στη στάση της καμήλας αλλά και να προσθέσουμε ένα βαθμό δυσκολίας για να ενεργοποιήσουμε κι άλλους μύες του σώματος μας.

Για αρχάριους:


Τοποθετήστε δύο blocks δίπλα σε κάθε αστράγαλο. Καθώς κάνετε την στάση της καμήλας, αφήστε τα χέρια σας πάνω στα block.
Προσπαθήστε να μην ρίξετε πολύ βάρος στα blocks.

Για προχωρημένους:


Τοποθετήστε ένα block μεταξύ των μηρών σας και πιέστε προς τα μέσα ενώ ακουμπάτε τα γόνατά σας πάνω σε ακόμα δύο blocks, ένα για το κάθε γόνατο.
Μετακινηθείτε προς τα πίσω για μια τροποποιημένη στάση της καμήλας.

Αφήστε μια απάντηση